آموزش نرم افزارها

چگونه در متلب تابع بنویسیم

چگونه در متلب تابع بنویسیم

توابع یا Function در متلب:

یکی از راه های ساخت تابع در متلب استفاده از دستور inline می باشد، اما ساخت تابع با استفاده از دستور m-file انتخابی حرفه ای تر می باشد. معمولا برنامه نویسان حرفه ای، برناه را در یک فایل اصلی می نویسند و بخش های مختلف برنامه را به صورت تابع هایی می نویسند که یک یا چند ورودی را دریافت کرده و محاسبات لازم را انجام می دهند و سپس یک یا چند خروجی را بر می گردانند.

برنامه نویس، عملکرد هر تابع را جداگانه چک می کند و سپس زمانی که از بابت آنها خیالش راحت شد، تمرکز اصلی خود را بر روی فایل اصلی که حاوی اطلاعات کلی برنامه است، می گذارد و تنها در فایل اصلی، ارجاعاتی به توابع ساخته شده خواهد داد.

چنانچه شما هم از این شیوه استفاده می کنید، پس از مدتی صاحب بانکی از توابع خواهید شد که در نوشتن برنامه های جدید بسیار به شما کمک خواهد کرد.

قبل از ادامه مقاله شما را دعوت به مشاهده چندین نمونه فیلم از دوره های مختلف آموزش متلب می نماییم.

شما می توانید برای اطلاع بیشتر از دوره های آموزش داده شده و همچنین تهیه پکیج های آموزشی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه بفرمایید.

پکیج کامل متلب با تخفیف ویژه
سفارش پکیج
پکیج دوره مقدماتی و پیشرفته متلب
سفارش پکیج

ساخت تابع در متلب با استفاده از m-file:

حال می خواهیم با مثالی نحوه ساخت یک تابع را با استفاده از دستور m-file نشان دهیم.

می خواهیم تابعی با نام add بسازیم که در ورودی دو عدد را دریافت کرده و سپس مجموع آن دو عدد را در خروجی برگرداند. برای این کار ابتدا یک m-file خالی باز می کنیم و کد زیر را در آن می نویسیم.

Function [z] = add(x,y)

;z=x+y

در کد بالا، کلمه Function اعلام می کند که این m-file به صورت یک تابع می باشد. خروجی با نام z و دو ورودی با نام های x و y مشخص شده اند. کلمه ای که بعد از علامت = قرار می گیرد (در اینجا کلمه add)، نام تابع را مشخص می کند و باید در مرحله بعد، m-file را دقیقا با همین نام ذخیره کنیم. بنابراین، m-file را با نام add ذخیره می کنیم.

همانطور که مشخص کردید، خط اول ساختار تابع را مشخص می کند و در خط های بعدی، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که رابط بین ورودی ها و خروجی را تعریف کنیم که در این مثال تنها یک جمع ساده می باشد.

پس از ذخیره کردن m-file، دیگر کاری با آن نداریم. باید دقت کنید که اگر بخواهید این m-file را با گزینه save and run در بالای پنجره، اجرا کنید با یک خطا مواجه می شوید، زیرا این m-file یک تابع است و باید ورودی هایی برای آن تعریف کنیم.

اکنون باید تابع ساخته شده را تست کنیم. دستور زیر را در پنجره Command می نویسیم.

;B=2

;C=3

A=add(B,C)

نتیجه به صورت زیر برای ما نمایش داده خواهد شد.

A=5

نرم افزار متلب

نکته:

باید m-file تابع، درون Current folder و یا سایر مسیرهای مشخص شده برای نرم افزار متلب باشد، در غیر این صورت متلب یک پیغام خطا برای شما نمایش می دهد. این پیغام، به این دلیل است که متلب نمی تواند m-file با نام add را پیدا کند.

در دستور فوق مشاهده کردیم که نام هایی که برای ورودی و خروجی تابع add استفاده کردیم (A,B,C) با نام های درون خود کدهای تابع add، متفاوت است (Z,Y,X).

بنابراین احتیاجی نیست که نگران نام های به کار رفته در ساختار تابع باشیم و از هر نام دلخواهی برای ارجاع به تابع می توانید استفاده کنید. 

امیدواریم مقاله چگونه در متلب تابع بنویسیم برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.

پکیج کامل متلب با تخفیف ویژه
سفارش پکیج
پکیج دوره مقدماتی و پیشرفته متلب
سفارش پکیج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *