آموزش نرم افزارها

تعریف تابع در متلب

تعریف تابع در متلب

نوشتن تابع در متلب به زبان ساده:

همانطور که می دانید، متلب یک پلتفرم برنامه نویسی است که به صورت خاص برای مهندسین و دانشمندان ارائه شده است. قلب نرم افزار متلب، امکان برنامه نویسی متلب است و زبان پایه ماتریسی آن این امکان را می دهد تا بتوانیم طبیعی ترین پدیده های عالم را بر حسب زبان محاسباتی بیان کنیم.

در این مقاله به صورت جزئی و دقیق روش تابع نویسی در متلب را معرفی و بررسی می کنیم. به صورت کلی چهار نوع تابع را می توان در متلب ساخت که عبارتند از:

  • Anonymous Function
  • Local Function
  • Nested Function
  • Private Function

قبل از ادامه مقاله شما را دعوت به مشاهده چندین نمونه فیلم از دوره های مختلف آموزش متلب می نماییم.

شما می توانید برای اطلاع بیشتر از دوره های آموزش داده شده و همچنین تهیه پکیج های آموزشی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه بفرمایید.

پکیج کامل متلب با تخفیف ویژه
سفارش پکیج
پکیج دوره مقدماتی و پیشرفته متلب
سفارش پکیج

تابع نویسی در متلب به وسیله Anonymous:

تابع Anonymous، تابعی است که در یک فایل برنامه ذخیره نمی شود، اما با متغیری مرتبط است که نوع داده آن تابع هندل (Function_Handle) است. این نوع داده، داده ای است که یک تابع را نشان می دهد. توابع Anonymous می توانند چندین ورودی را پذیرفته و یک خروجی را برگردانند.

این توابع می توانند فقط یک دستور اجرائی واحد داشته باشند. به عنوان مثال، یک هندل برای یک تابع Anonymous ایجاد کنید که مربع یک عدد را پیدا کند. بدین ترتیب در صفحه دستورات یا Commands دستور را به صورت زیر می نویسیم:

;sqr=@ (x)   x. ^2  <<<

متغیر sqr یک تابع هندل است. علامت @ یک اپراتور برای ایجاد توابع هندل و پرانتزی که به فاصله پس از @ می آید شامل آرگومان های ورودی است. این تابع Anonymous، یک ورودی x را قبول می کند و به صورت مشخص یک خروجی را به صورت آرایه ای به اندازه x که حاوی مقادیر مربع x است را می دهد.

کاربرد randn در متلب

تابع نویسی در متلب توسط Local:

فایل های برنامه متلب می توانند حاوی کد برای بیش از یک تابع باشند. در یک فایل تابع، اولین تابع موجود در فایل را تابع اصلی می نامند. این تابع برای توابع موجود در فایل های دیکر قابل مشاهده است یا می توانید آن را از تابع Main فراخوانی کنید.

توابع دیگر درون فایل را توابع محلی می نامند و بعد از توابع اصلی می توانند به هر ترتیب انجام شوند. توابع محلی فقط برای سایر توابع در همان فایل قابل مشاهده هستند.

تابع نویسی در متلب توسط Private:

این تابع زمانی مفید است که بخواهیم حوزه اثر یک تابع را محدود کنید. شما با ذخیره یک تابع در یک زیر پوشه با نام پرایوت، آن را به عنوان تابع پرایوت تعیین می کنید. سپس این تابع فقط برای توابع و اسکریپت های موجود در فولدری که حاوی زیر پوشه پرایوت است در دسترس خواهد بود.

به عنوان مثال، در پوشه ای که در مسیر جستجوی متلب قرار دارد، یک پوشه فرعی با نام Private ایجاد کنید. پوشه خصوصی را به مسیر اضافه نکنید. در پوشه خصوصی، یک تابع را در فایلی با نام findme.m ایجاد کنید.

فولدر متلب را به فولدری که حاوی پوشه Private است تغییر دهید و فایلی با نام Visual.m ایجاد کنید. سپس پوشه فعلی برنامه را به هر مکان دلخواهی تغییر دهید و تابع Visible را فراخوانی کنید.

خواهید دید که تابع Private را پیدا خواهید کرد. با این حال اگرچه نمی توانید تابع Private را از صفحه دستورات یا از توابع خارج از پوشه اصلی که حاوی فایل Private است فراخوانی کنید.

تابع نویسی در متلب نوع تو در تو یا Nested:

تابع تو در تو، تابعی است که به طور کامل در یک تابع والد قرار دارد. هر تابعی در یک فایل برنامه می تواند شامل یک تابع تو در تو باشد.

تفاوت اصلی بین تابع تو در تو و سایر توابع این است که آنها را می توانند به متغیر هایی که در توابع والد خود تعریف شده اند دسترسی پیدا کرده و آنها را تغییر دهند. در نتیجه توابع تو در تو می توانند از متغیرهایی استفاده کنند که به صراحت به عنوان آرگومان ورودی تعریف نشده اند. 

در تابع والد، می توانید هندلی را برای یک تابع تو در تو ایجاد کنید که حاوی داده های لازم برای اجرای تو در تو باشد.

امیدواریم مقاله تعریف تابع در متلب برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.

پکیج کامل متلب با تخفیف ویژه
سفارش پکیج
پکیج دوره مقدماتی و پیشرفته متلب
سفارش پکیج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *