مهندسی مکانیک تبدیل انرژی

گرایش تبدیل انرژی، یکی از جدیدترین گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک می باشد که به تازگی در برخی از دانشگاه های کشور به جذب دانشجو پرداخته است.
در گرایش تبدبل انرژی، دانشجویان به تجزیه تحلیل مائل گوناگون در زمینه های انتقال حرارت، تبدیل انرژی، احتراق، سیالات، هوافضا، علوم دریایی، خودرو و زمینه های دیگر می پردازند. همچنین عوامل تاثیر گذار بر حرکت سیال، نیروهای ایجاد شده بر اثر عبور سیال و تغییرات ایجاد شده در اثر افزایش یا کاهش دما مورد بررسی قرار می گیرد.
این گرایش خاص، علاوه بر تجزیه تحلیل عوامل گفته شده، همچنین به طراحی و تحلیل سیستم هایی از دید حرارتی و سیالات نیز می پردازند.
قبل از ادامه مقاله شما را دعوت به مشاهده چندین نمونه فیلم از دوره های مختلف آموزش کتیا می نماییم.
شما می توانید برای اطلاع بیشتر از دوره های آموزش داده شده و همچنین تهیه پکیج های آموزشی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه بفرمایید.
شخصی که در گرایش تبدیل انرژی، کسب مهارت و تخصص کرده است، می تواند در صنایعی همچون صنایع نفت و گاز، صنایع خودروسازی، صنایع هوایی، صنایع نظامی، صنایع غذایی، نیروگاه ها، ذوب فلزات و…به طراحی و محاسبه سیستم ها و اجزای آنها بپردازد.
پروژه ها در این گرایش معمولا در کامپیوتر شبیه سازی می شوند و در نتیجه آن دانشجویان بر نرم افزار های شبیه سازی و کد نویسی مسلط می شوند. در هر پروژه با توجه به موضوع آن به یکی از زمینه های انتقال حرارت، ترمودینامیک یا مکانیک سیالات به طور تخصصی پرداخته می شود و پدیده خاصی را بررسی می کند.
رشته تبدیل انرژی یکی از جدیدترین گرایش های مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد می باشد. خوشبختانه برخی از دانشگاه های کشور در این رشته دانشجو جذب می نمایند. این رشته به تجزیه تجلیل مباحث وسیعی می پردازد که به برخی از آنها اشاره می کنیم.
ظاهرا برای این رشته، هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی موقعیت ها شغلی وجود دارد. البته با توجه به محدودیت های بازار کار در رشته تبدیل انرژی، شما نسبت به سایر فارغ التحصیلان باید خیلی برجسته و متخصص تر باشید.
چند نمونه از مراکز دولتی و خصوصی که می توانید در آنها مشغول به کار شوید عبارتند از:
زمینه علوم حرارتی و انرژی: این گرایش به مباحث ترمودینامیک و انتقال حرارت می پردازد و کاربرد آنها را در سیستم های مهندسی بررسی می کند. هدف این رشته این است که فرآیندهای اساسی ترمودینامیک و انتقال حرارت در سیستم ها را از نظر بازدهی، هزینه و آلایندگی بهبود دهد. این گرایش در صنایع حمل و نقل، پتروشیمی، خودروسازی و هوافضا کاربرد دارد.
زمینه ماشین ها آبی: این گرایش در حقیقت شاخه ای از گرایش مکانیک سیالات است که به طور دقیق تری به ماشین های آبی، انواع توربین ها و پمپ ها می پردازد.
زمینه مکانیک سیالات: این گرایش به بررسی سیالات (مایعات، گازها، پلاسما) و نیروهای آنها می پردازد. این رشته به دو دسته کلی، استاتیک سیالات و دینامیک سیالات می پردازد. استاتیک سیالات به بررسی سیالات در حال سکون و دینامیک سیالات به بررسی سیالات و اثر نیروهای وارد به آنها در حال حرکت می پردازد.
امیدواریم مقاله مهندسی مکانیک تبدیل انرژی برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.