آموزش نرم افزارها

آرایه در متلب

آرایه در متلب

تعریف آرایه در نرم افزار متلب:

MATLAB مخفف عبارت Matrix Laboratory به معنی آزمایشگاه ماتریس است. دلیل این نامگذاری این است که تمام متغیرهای زبان برنامه نویسی متلب آرایه ای هستند. این به این معنی است که هر متغیر می تواند شامل چندین عنصر باشد.

منظور ما از آرایه ها در متلب، همان بردار و ماتریس در متلب است که در ریاضیات هم قطعا مشاهده کرده اید. البته می دانید که در واقع بردار یک آرایه یک بعدی و ماتریس، یک آرایه دو بعدی است. 

یکی از مهمترین بخش ها در متلب، کار با بردار و ماتریس یا همان آرایه در متلب است. پس آشنایی با نحوه تعریف و کار با آرایه در متلب از اهمیت بالایی برخوردار است.

قبل از ادامه مقاله شما را دعوت به مشاهده چندین نمونه فیلم از دوره های مختلف آموزش متلب می نماییم.

شما می توانید برای اطلاع بیشتر از دوره های آموزش داده شده و همچنین تهیه پکیج های آموزشی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه بفرمایید.

پکیج کامل متلب با تخفیف ویژه
سفارش پکیج
پکیج دوره مقدماتی و پیشرفته متلب
سفارش پکیج

تعریف بردار در متلب:

به آرایه های یک بعدی، بردار گفته می شود. در کل دو نوع بردار در متلب وجود دارد. بردار سطری و بردار ستونی. بردار سطری یک سطر و ستون های متعدد دارد، اما بردار ستونی سطرهای متعدد و تنها فقط یک ستون دارد.

برای نشان دادن ابعاد آرایه ها از نمادی به شکل m×n استفاده می شود. در این نماد حرف m تعداد سطرها و حرف n تعداد ستون ها را نمایش می دهند. با این توصیف، بردار سطری یک آرایه با ابعاد m×۱ است.

در ادامه در دو بخش جداگانه به تعریف بردار سطری و ستونی می پردازیم.

تعریف بردار سطری در متلب:

برای تعریف بردار سطری در متلب باید از علامت براکت ( علامت [ ] ) استفاده کنید. یک براکت باز و بسته بگذارید و سپس عناصر آرایه را داخل این دو براکت بنویسید.

منظور از عناصر، همان اعداد داخل بردار هستند. سپس این عناصر را با فاصله یا کاما ( , ) از هم جدا کنید. به این ترتیب شما موفق به تعریف یک بردار در متلب شده اید. برای درک بهتر این موضوع بهتر است از یک مثال استفاده کنیم.

می خواهیم متغیری به نام x ایجاد کنیم که یک بردار سطری با عنصر ۳ و ۵ داشته باشد.کد را به شکل زیر می نویسیم:

x= [3  5]  <<

و نتیجه به شکل زیر خواهد بود.

x= 3  5

همانطور که مشاهده کردید، متلب هنگام نمایش بردار x، خودش براکت را حذف کرد. این مسئله اصلا اهمیتی ندارد، پس نگران این موضوع نباشید. در ضمن اگر در مثال بالا، بین اعداد داخل براکت از کاما یا فاصله استفاده کنیم هم نتیجه به همین شکل خواهد بود.

تعریف بردار ستونی در متلب:

برای نوشتن بردار ستونی در متلب نیز باید از براکت استفاده کنیم. اما این بار برای جدا کردن عناصر، بجای فاصله و کاما باید از علامت Semicolon ( ; ) استفاده کنیم.

برای درک بهتر این موضوع نیز بیایید آن را با یک مثال مرور کنیم.

یک متغیر به نام y تعریف می کنیم که حاوی یک بردار ستونی با عناصر ۱ و ۳ باشد. برای این کار از کد زیر استفاده می کنیم.

y= [1;  3]  <<

نتیجه برای کد بالا به شکل زیر خواهد بود.

=y

1

3

امیدواریم مقاله آرایه در متلب برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.

پکیج کامل متلب با تخفیف ویژه
سفارش پکیج
پکیج دوره مقدماتی و پیشرفته متلب
سفارش پکیج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *