دستور Apply Material در کتیا

در ادامه سری آموزش های رایگان نرم افزار کتیا، در مقاله دستور Apply Material در کتیا قصد داریم تا شما عزیزان را با وارد کردن جنس ماده به قطعه در کتیا آشنا کنیم.
محیط کاری Part Design کتیا، یکی از محیط های کاری مجموعه Mechanical Design، است. در این محیط کاربر می تواند با استفاده از Sketch های دو بعدی، مدل های سه بعدی Solid ایجاد کند.
پس از ایجاد مدل سه بعدی اولیه، می توان مشخصه های مورد نظر نظیر سوراخ، گوشه، رزوه، ماهیچه و… را به مدل اضافه نمود. در سایر موارد نیز می توان سطوح ایجاد شده در محیط های طراحی سطوح را به مدل سه بعدی تو پر تبدیل کرد.
یک مدل سه بعدی ایجاد شده در محیط Part Design کتیا ممکن است در سایر محیط های کاری نرم افزار CATIA نیز به کار گرفته شود.
قبل از ادامه مقاله شما را دعوت به مشاهده چندین نمونه فیلم از دوره های مختلف آموزش کتیا می نماییم.
شما می توانید برای اطلاع بیشتر از دوره های آموزش داده شده و همچنین تهیه پکیج های آموزشی به قسمت فروشگاه سایت مراجعه بفرمایید.
برای وارد کردن جنس ماده و تعریف متریال به قطعه در نرم افزار کتیا می توان از ابزار Apply Material استفاده کرد. این دستور یا ابزار معمولا در محیط های طراحی سه بعدی Part Design و طراحی سطوح Shape Design در دسترس قرار دارد.
در نرم افزار CATIA امکان اعمال جنس به قطعه Solid و حتی تعیین متریال برای یک سطح نیز وجود دارد.
برای وارد کردن جنس ماده (تعریف متریال) به قطعه طراحی شده در نرم افزار کتیا به ترتیب زیر عمل می کنیم:
در نرم افزار کتیا امکان نسبت دادن متریال (جنس) به مدل وجود دارد که در مجموعه آموزشی محیط سه بعدی سازی کتیا (Part Design) به آن می پردازیم.
اما تمام مواد (متریال) که در این برنامه وجود دارد به طور واقعی به مدل نسبت نمی دهیم چرا که مدل هایمان ترکیبی از چند ماده می باشد و به طور خالص مورد استفاده قرار نمی گیرد.
برای همین منظور بیشتر شرکت ها و قطعه سازی ها که با این نرم افزار کار می کنند مجموعه ای از مواد برای خودشان تعریف می نمایند که برای هر جنس، ویژگی های مخصوص به آن را خودشان به صورت دستی نتظیم می نمایند.
در صورتی که بخواهیم کاتالوگ مواد خاص غیر از مواد موجود در نرم افزار را انتخاب کنیم باید ابتدا کاتالوگ را در محیط Materia Liberary ایجاد کنیم.
پس از ایجاد کاتالوگ مواد در محیط Materia Liberary کتیا و ذخیره آن در کامپیوتر، فایلی که با فرمت CATMaterial ذخیره شده است را با کلیک بر روی دکمه پوشه موجود در پنجره دستور فراخوانی می کنیم. ( آیکن پوشه در قسمت بالا، سمت راست در پنجره Liberary قرار دارد ).
و در پایان، کاتالوگ مواد و متریال های اضافه شده به صورت گوی های گرافیکی همانند سایر مواد قابل استفاده هستند.
امیدواریم مقاله دستور Apply Material در کتیا برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت www.catiadesign.ir دیدن بفرمایید.